Nyhuset- Herskapshuset

Nyhuset, også kalt Herskapshuset, brukes i dag til hotelldrift av Bekkjarvik Gjestgiveri. Her kan du bo bo for deg selv i herskapelige omgivelser, i tidstypisk Jugendstil fra tidlig 1900- tallet. Villaen har 9 store og komfortable dobbeltrom.

Historien

Under den første verdenskrigen (1914-18) var sildefisket godt og prisene høye. Dette førte til at Andreas Halstensen tjente gode penger på fisket. Sammen med broren, Hans, hadde han overtatt gjestgiveriet etter foreldrene i 1909. Inntektene fra sildefisket ble brukt til å utvikle Bekkjarvik. Andreas, på folkemunne kjent som «Gubben», bygde seg et staselig hjem rett bak Gjestgiveriet. Dette ble kalt Nyhuset, og var inspirert av Jugendstilen.

Bygget minner om borgerskapet sine villaer i Kalfarlien i Bergen. Andreas og konen Inga hadde et stort hushold, med både kokk, tjenestejenter og gartner til å pleie rosehage og bøkehekker. I dag kan du vandre rundt i den staselige hagen ved huset.

Tiden etter Andreas sin død i 1970 har huset blitt brukt til kontorbygg for fiskebåtrederiet K.Halstensen AS, men er i dag tilbakeført stilmessig til 1917. Innredningen i stuene er i tidstypisk Jugendstil med engelsk tapet, eikestaver på gulvene, maleri, Knagmøbler og et lite bibliotek. I dag brukes Nyhuset, som også kalles Herskapshuset, til hotelldrift.  

For deg som er turglad

Det finnes flere fine turer i områdene rundt Bekkjarvik

Kanskje du også vil like disse opplevelsene?

Historiske bygg

Hengjo

Aktiviteter

Trollskogen

Se alle opplevelser

Har du ris eller ros, eller forslag til aktivitet i Bekkjarvik?

Til toppen