Kongskleivo

Frisk luft hele veien og en 360 graders utsikt på toppen av Kongsfjellet som belønning for innsatsen.

Kongskleivo er Bekkjarviks mest populære tur. Her vil du ved hjelp av en flott sherpasti gjennom vakker natur, komme til toppen av Kongsfjellet hvor sagnene sier at det ligger begravd en konge. På veien til toppen vil du kunne gå innom Taushaugen, hvor du kan ta en pust i bakken og nyte utsikten over Bekkjarvik. Er du heldig, kan du også få et unikt møte med det beste vestlandet har å by på av dyreliv, nemlig havørn og villsau. 

Denne turen er også ideell for deg som ønsker å ta en treningstur. Ved å tilpasse tempoet til form og evne, vil de aller fleste kunne få opp pulsen på denne turen. Er du blant de aller sprekeste kan du jo prøve deg på den offisielle rekord-tiden på imponerende 05.31! 

  • Meter over havet : 185 moh.
  • Varighet: 1 time

Turen starter

Gåtur fra Bekkjarvik Torg (gjennom parken): Følg veien forbi herskapshuset, og nyt omgivelsene i parken. Ta deretter til venstre i krysset etter Smio. Følg veien forbi skoleplassen og begynn på bakken opp til idrettsparken. Ta av til venstre inn til trollskogen, og følg grusveien forbi barnehagen. Hold deretter til høyre på hovedveien etter barnehagen, og ta av på neste grusvei. Du vil da kunne følge denne grusveien til første trappetrinn. Her i fra vil du kunne følge trappene til toppen. 

Gåtur fra Leirvikjo: Følg veien opp fra Leirvikjo. Når du kommer opp til hovedveien, går du over veien og følger avkjørselen opp til byggefeltet. Fortsett på denne veien forbi barnehagen, ta til venstre og forbi de første husene i byggefeltet. Du vil da komme til grussveien som leder deg til de første trappetrinnene. Her i fra vil du kunne følge trappene til toppen. 

Med bil: Kjør sørover forbi Bekkjarvik. Ta til venstre i første veikryss, og følg hovedveien til du kommer til kirken. Her tar du opp til høyre, og følger veien i byggefeltet i ca. 200m. Du vil her se skilt til Kongskleivo.

Parkering

Det er et begrenset antall parkeringer ved starten av Kongskleivo. Vi anbefaler derfor å parkere ved Selbjørn barneskole, Bekkjarvik Torg eller i Leirvikjo. Turen blir da noe lenger, men man øker sannsynligheten for å finne parkering.

For deg som er turglad

Det finnes flere fine turer i områdene rundt Bekkjarvik

Kanskje du også vil like disse opplevelsene?

Aktiviteter

Skoleplassen

Aktiviteter

Idrettsbanen

Historiske bygg

Smio

Se alle opplevelser

Har du ris eller ros, eller forslag til aktivitet i Bekkjarvik?

Til toppen