Hengjo

Nothengjo i Bekkjarvik brukes i dag som en kultur- og turistarena. Konserter, teater, gudstjeneste, maleriutstillinger og samarbeid med Kystsogevekene har vært blant flotte arrangementer i Hengjo i kulturperioden fra 1995 fram til i dag. I tillegg huser Hengjo et båtmuseum med historiske fiske- og fangstbåter, fra 1750 til i dag. Hengjo står åpen for publikum.

Historien

Nothengjo i Bekkjarvik har siden 1934 hatt ulike bruksområder. Den 1000 m2 store konstruksjonen var fram til 1964 et svært viktig tiltak under storsild- og vårsildfisket, særlig i den store sildeperioden på 1950-tallet. Her ble nøter og garn impregnert (barket), tørket og bøtet.

Da nylonnoten overtok for bomullsnøtene på slutten av 50-tallet, minsket behovet for vedlikehold av nøtene. Flere hundre henger langs den norske kysten ble stående ubrukte, til forfalls eller ramlet sammen. Noen få, deriblant Hengjo i Bekkjarvik, står fortsatt. Den ble stående ubrukt i ca 30 år før Bekkjarvik Eiendom, sammen med lokale kulturtiltak, la til rette for å utvikle Hengjo som en kultur- og turistarena.

Modernisering

Hengjo i Bekkjarvik har i senere tid vært gjennom en modernisering. Det store naustet innerst i anlegget er åpnet opp. Et tilbygg langs utsiden er på plass. Vinduer er satt inn for vindskjerming. Dette er viktige tiltak for å kunne fortsette å bruke Hengjo i Bekkjarvik som et allsidig kultur- og turisttilbud for fastboende og tilreisende både sommer- og vinterstid.

For deg som er turglad

Det finnes flere fine turer i områdene rundt Bekkjarvik

Kanskje du også vil like disse opplevelsene?

Aktiviteter

Idrettsbanen

Historiske bygg

Smio

Se alle opplevelser

Har du ris eller ros, eller forslag til aktivitet i Bekkjarvik?

Til toppen