Bekkjarvik Gjestgiveri

Bekkjarvik Gjestgiveri er et klassisk hotell i historiske bygninger på kaikanten i Bekkjarvik. Asta og Øystein Johannessen overtok i 1984, og sammen med deres særdeles kompetente familie har de tatt Gjestgiveriet til nye høyder.

Arnt ble årets kjøkkensjef i 2014 og Ørjan vant Bocuse d`Or i 2015. Gjester kommer fra fjern og nær for å nyte mat, drikke og opplevelser Gjestgiveriet og Bekkjarvik har å by på.

Historien

Bekkjarvik har i flere hundre år vært kjent som en god havn for både norske og utenlandske skip som seilte til Bergen. Allerede i 1736 nevner kongebrev den gode havnen der skip kunne fortøye i store jernringer slått opp på land. Kong Christian IV, som selv reiste flere ganger på Norskekysten, krevde i 1648 at det skulle organiseres bedre forhold for de reisende der en kunne få «mad, øll, samt natteleye og logement.»

Gjestgiveriene skulle ligge med jevne avstander fra hverandre. I tillegg til kost og losji var det og vanlig at gjestgiveriene drev med landhandel og fiskemottak. Det var ikke fritt fram å drive handel i distriktene på 16- og 1700-tallet, og for å ha kontroll på skatteinntekter var det nødvendig med privilegiebrev og byborgerskap.

Hollenderen og byborgeren Otto Slingermand var gjestgiver på 1600-tallet. I 1789 ble et stort og nytt gjestgiveri bygget. De fleste gjestgiveriene langs kysten er i dag nedlagt, blant annet fordi det ble åpnet for fri konkurranse innen handelsnæringen midt på 1800- tallet, og trafikken langs kysten ble forbedret med dampskip. En medvirkende årsak til at aktiviteten i Bekkjarvik holdt fram, var et godt sildefiske.

For deg som er turglad

Det finnes flere fine turer i områdene rundt Bekkjarvik

Kanskje du også vil like disse opplevelsene?

Historiske bygg

Hengjo

Historiske bygg

Galleri Bekkjarvik

Se alle opplevelser

Har du ris eller ros, eller forslag til aktivitet i Bekkjarvik?

Til toppen