Bekkjarvik Gjestgiveri

Bekkjarvik Gjestgiveri er et klassisk hotell i historiske bygninger på kaikanten i Bekkjarvik. Asta og Øystein Johannessen overtok i 1984, og sammen med deres særdeles kompetente familie har de tatt Gjestgiveriet til nye høyder.

Arnt ble årets kjøkkensjef i 2014 og Ørjan vant Bocuse d`Or i 2015. Gjester kommer fra fjern og nær for å nyte mat, drikke og opplevelser Gjestgiveriet og Bekkjarvik har å by på.

Historien

Bekkjarvik har i flere hundre år vært kjent som en god havn for både norske og utenlandske skip som seilte til Bergen. Allerede i 1736 nevner kongebrev den gode havnen der skip kunne fortøye i store jernringer slått opp på land. Kong Christian IV, som selv reiste flere ganger på Norskekysten, krevde i 1648 at det skulle organiseres bedre forhold for de reisende der en kunne få «mad, øll, samt natteleye og logement.»

Gjestgiveriene skulle ligge med jevne avstander fra hverandre. I tillegg til kost og losji var det og vanlig at gjestgiveriene drev med landhandel og fiskemottak. Det var ikke fritt fram å drive handel i distriktene på 16- og 1700-tallet, og for å ha kontroll på skatteinntekter var det nødvendig med privilegiebrev og byborgerskap.

Hollenderen og byborgeren Otto Slingermand var gjestgiver på 1600-tallet. I 1789 ble et stort og nytt gjestgiveri bygget. De fleste gjestgiveriene langs kysten er i dag nedlagt, blant annet fordi det ble åpnet for fri konkurranse innen handelsnæringen midt på 1800- tallet, og trafikken langs kysten ble forbedret med dampskip. En medvirkende årsak til at aktiviteten i Bekkjarvik holdt fram, var et godt sildefiske.

For deg som er turglad

Det finnes flere fine turer i områdene rundt Bekkjarvik

Kanskje du også vil like disse opplevelsene?

Historiske bygg

Hengjo

Historiske bygg

Galleri Bekkjarvik

Historiske bygg

Bekkjarvik Kirke

Se alle opplevelser

Har du ris eller ros, eller forslag til aktivitet i Bekkjarvik?

Til toppen