Ro mitt hav- Dikt av Jon Fosse i ord og toner

lørdag 1. juni 2024Kongsen Kultursal

Velkommen til en poesikonsert med utgangspunkt i Jon Fosse sin diktsamling “Ro mitt hav” med Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland. Arrangementet er en markering av 75-års jubileet for folkebibliotektjenesten i Austevoll i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken i Austevoll kommune.

«Ro mitt hav» av Anne Marit Jacobsen og Sinikka Langeland er en poesi og sangsyklus som tar utgangspunkt i en diktsamling med samme navn.

Boka er et utvalg av alle Jon Fosses lyriske tekster mens i forestillingen finns også noen tekster fra andre samlinger. Det var Fosse selv og forlaget som ba Anne Marit Jacobsen om å gjøre utvalget til diktsamlingen. Hennes ønske med utvalget var for det første å vise mangfoldet i dette fantastiske materialet og også å strebe etter en slags dramaturgi eller utvikling/historie. Hennes erfaring med disse tekstene er at de er spesielt «spillbare». De krever stor tilstedeværelse og spilller enda bedre med musikalsk følge og da hun spurte Sinikka Langeland om hun kunne tenke seg et samarbeid rundt «Ro mitt hav» var hennes tanke at Langelands kunstneriske uttrykk er utrolig variert og spenner like bredt og inderlig som Fosse selv. Sinikka Langelands hovedinstrument er kantele og det har mange muligheter både til instrumentalmusikk og som akkompagnement til lesing og sang.

Anne Marit Jacobsen har stått for dramaturgien og Sinikka Langeland er komponist. Musikken er arrangert for sang og kantele som sanger, pluss instrumentale passasjer mellom og under dikt. Det musikalske språket er folketonebasert og enkel i den forstand at diktene krever rom for å komme fram. Langeland har ønsket å skape et moderne musikalsk uttrykk som gjør at det tidløse aspektet i diktene settes inn i vår tid.

Anne Marit Jacobsen er en av de fremste skuespillerene i landet. Hun er kjent fra både teater, revy, fjernsyn og filmer og har vært skuespiller i snart 50 år. Jacobsen er også en av de fremste Fosse-formidlerene her i landet.

Sinikka Langeland, sanger, kantelespiller, komponist, bandleder, 16 soloutgivelser, 7 på det tyske selskapet ECM. Hun har laget flere bestillingsverk, sist Sauna Cathedral for seks musikere blant annet framført på Jazz Berlin I oktober 2019.

Billettpris: Honnør: 100 kr Ordinær: 200 kr

Billetter kan du kjøpe her: Ro mitt hav-billetter

arr: Kulturavdelingen i Austevoll Kommune, Den kulturelle spaserstokken og Austevoll Folkebibliotek

Det skjer mer i Bekkjarvik

søndag 23. juni 2024

Sankthans

Har du ris eller ros, eller forslag til aktivitet i Bekkjarvik?

Det skjer mer i Bekkjarvik

søndag 23. juni 2024

Sankthans

Har du ris eller ros, eller forslag til aktivitet i Bekkjarvik?

Til toppen